[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA: Conjugarea eforturilor va grăbi victoria asupra guvernării antipopulare
19 August

 

Conducerea Platformei Demnitate și Adevăr salută poziția activă exprimată de Oazu Nantoi în vederea necesității consolidării forțelor politice și civice anti-oligarhice.

Potrivit unui comunicat de presă, Platforma DA este convinsă că, „unificarea forțelor va asigura victoria unui președinte” combativ, care să arunce în aer stabilitatea între ghilimele a statului captiv, bazată pe cinismul, coruperea și fățărnicia celor care au uzurpat puterea” din Republica Moldova, așa cum susține Oazu Nantoi”.

Totodată, Platforma DA susține că, conjugarea eforturilor va reda speranța cetățenilor și va grăbi victoria asupra guvernării antipopulare, va permite atragerea celor mai activi, profesioniști și onești cetățeni, pentru a fi promovați într-o viitoare echipă guvernamentală și parlamentară.

„Am propus de fiecare dată să ieșim în fața cetățenilor cu o echipă de oameni integri și profesioniști – să anunțăm numele potențialilor candidați la funcțiile de președinte, premier, președinte al legislativului, dar și să facem un apel public pentru implicarea în această mișcare comună a celor mai activi cetățeni, fie că sunt în țară sau în diasporă. Am cerut de fiecare dată realizarea dezideratelor exprimate, potrivit cărora ne-am angajat la edificarea unei forțe de alternativă actualei guvernări și întregii clase politice corupte, bazându-ne pe principiul integrității, profesionalismului și a transparenței în procesul de selectare a potențialilor candidați”, se spune în comunicat.

Platforma DA a mai spus că, deocamdată, acest model de unificare a forțelor nu a fost aprobat prin consens mai larg, dar speră că asupra acestui lucru se va reveni.

„Platforma Demnitate și Adevăr este gata să aprobe modelul în cauză, unul de maxim succes și eficiență, în orice moment. Pentru aceasta vom continua discuțiile cu partenerii noștri, care sperăm că îl vor agrea, la fel ca noi. O decizie judicioasă, de o asemenea importanță și calibru, trebuie elaborată temeinic, să fie bazată pe încrederea populară și în permanență să se țină cont de opinia oamenilor în fața cărora ne-am angajat”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților