[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA a lansat un apel către cetăţenii din diasporă
30 Septembrie

Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN) au lansat astăzi un apel către cetățenii din diasporă, prin care solicită să ia legătura cu cetățenii din țară și să-i îndemne să participe la mitingul din 4 octombrie curent, transmite CURENTUL.

Președintele Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN), Andrei Năstase în apel spune că, RM se află astăzi, la o răscruce.

”Duminică, 4 octombrie, este punctul culminant al protestelor din RM, este ziua decisivă în care cetățenii trebuie să-și ia țara înapoi. Este ziua în care doar fiind mulți, uniți și fermi putem da lovitura de grație a acestei guvernări. Voi, cei din diasporă, sunteți departe, dar acasă ați lăsat mulți oameni dragi. Voi, cei de acolo, nu sunteți manipulați de mass-media, cunoașteți adevărul,  transmiteți-le adevărul, vorbiți cu cei de acasă și spuneți-le cum stau lucrurile, transmiteți-le că de ziua de 4 octombrie depinde viitorul”, se spune în apel.

Totodată, purtătorul de cuvînt al CMAN, Vasile Năstase a anunțat că, astăzi, în cadrul ședinței s-au discutat mai multe aspecte ce țin de scenariul mitingului din 4 octombrie.

”S-a decis să facem un apel către șefii instituțiile de drept și de reglementare, să le reiterăm să-și dea demisia, pentru a încerca să detensionăm puțin atmosfera înainte de marele protest, deja ei decid să reacționeze sau nu. La fel, solicităm conducerii țării să se convoace în ședință extraordinară la data de 4 octombrie pentru a pune în practică revindecările din 6 septembrie”, precizat el.

Vasile Năstase a anunțat că, astăzi, la orele 14.00, va fi organizat un miting de protest în fața Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID). ”Atunci cînd au avut loc miting-uri de amploare în PMAN, MTID a făcut tot posibilul să blocheze deplasarea cetățenilor al protest”, mai spune Năstase.

În final, Vasile Năstase a precizat că, reprezentanții Marii Adunări Naționale zilnic au întîlniri cu cetățenii din teritoriu și a anunțat graficul întîlnirilor.

”Astfel, la data de 1 octombrie la Cărpineni și Șoldănești – ora 10.00; Ialoveni – 17.00; 2 octombrie la Cantemir – 12.00 și Florești -16.00. Iar la 3 octombrie va fi o întîlnire la Rezina – 11.00”, a precizat Vasile Năstase.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților