[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma Civică Demnitate și Adevăr îşi va constitui consilii locale
3 Iunie

Platforma Civică Demnitate și Adevăr a lansat astăzi un apel către toți cetățenii din Republica Moldova, prin care îndeamnă participarea lor la mitingul de protest din data de 7 iunie 2015. Apelul a fost lansat în cadrul unei conferințe de presă, susținută de conducătorii Platformei, transmite CURENTUL.

Potrivit lor, protestul se va desfășura pașnic și va avea “scopul de eliminare a clanurilor mafiotice și oligarhice de la guvernare”.

“Vor fi abordate cîteva subiecte vitale: demascarea clasei politice implicată în furtul miliardului, cererea sub formă de ultimatum de demitere a principalilor factori de decizie: Procuror general, director CNA, guvernatorul Băncii Naționale și președintele Curții de Conturi. De asemenea, vom stabili constituirea consiliilor locale ale Platformei, aprobarea rezoluției cu privire la alegerile locale și altele”, se apune în declarația Platformei Civice Demnitate și Adevăr.

Conducătorii Platformei afirmă că își propun dezoligarhizarea, reformarea statului de drept și restabilirea democrației veritabile.

Mitingul va avea loc la 7 iunie curent, începînd cu ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților