[ X ]
[ X ]
[ X ]
Planul de acţiuni privind susţinerea reformelor democratice în RM pentru 2013-2016
14 Martie

La Chişinău a fost lansat Planul de acţiuni privind susţinerea reformelor democratice în R. Moldova pentru 2013-2016. Documentul prevede continuarea reformelor în sistemul judiciar, combaterea corupţiei, funcţionarea instituţiilor democratice, respectarea drepturilor omului, libertatea de exprimare şi pluralismul mass-media, descentralizarea, transmite Curentul.md.

Planul de acţiuni privind susţinerea reformelor democratice în R. Moldova pentru 2013-2016 este un instrument suplimentar în promovarea agendei europene a ţării şi aduce o valoare adăugată procesului de integrare europeană, a declarat Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri.

Documentul a fost adoptat de Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei  (CoE) în noiembrie 2013 și elaborat la iniţiativa CoE şi UE, în strânsă colaborare cu autorităţile naţionale.

Secretarul General adjunct al CoE, Gabriella Battaini-Dragoni, a subliniat că reforma instituţională este esenţială în lupta împotriva corupţiei şi a asigurat în continuare autorităţile RM de sprijinul plenar al CoE.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților