[ X ]
[ X ]
[ X ]
PL vrea regim unificat de control la graniţa cu UE: La început să aveţi o singură vamă, pe urmă nici una
30 Octombrie

Partidul Liberal vrea regim unificat de control la graniţa cu Uniunea Europeană. Despre aceasta a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă, conducerea PL, transmite CURENTUL.

Potrivit sursei, la 1 noiembrie 2013 a intrat în vigoare Codul Vamal modernizat al UE. „Una din cele mai simple prevederi este că permite ţărilor din vecinătatea UE  să aplice pentru ţările din vecinătatea sa regim comun de control vamal după principiul one stop – o singură oprire. Sîntem la graniţă cu EU, la graniţă cu România. Acest lucru ar permite RM să instituie control unificat la graniţa cu UE, la graniţa cu România”, a declarat vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu.

Acesta a adăugat că vameşii moldoveni şi cei din România, respectiv cei de la Poliţia de Frontieră vor sta în aceleaşi încăperi şi fiecare va realiza procedurile sale.

„Cetăţenii moldoveni sau persoanele care traversează această graniţă se vor opri o singură dată. Aceste noi prevederi vor aduce mari beneficii RM”, a adăugat politicianul.

La rîndul său, preşedintele PL, Mihai Ghimpu a spus că integrarea europeană nu se face prin declaraţii, dar prin fapte concrete. „Noi PL ne angajăm după alegeri să venim şi să rezolvăm această problemă. La început să aveţi o singură vamă, pe urmă nici una”, a conchis Mihai Ghimpu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților