[ X ]
[ X ]
[ X ]
PL va cere Parlamentului introducerea pe teritoriul RM a trupelor militare NATO
5 Septembrie

Partidul Liberal (PL) insistă pe subiectul aderării Republicii Moldova la NATO. Mai mult, în cadrul unei conferinţe de presă, conducerea formaţiunii a anunţat că va cere Parlamentului să adopte un proiect de lege prin care să permită prezenţa trupelor militare NATO pe teritoriul ţării noastre, transmite CURENTUL.

Potrivit vicepreşedintelui PL, Veaceslav Untilă, trupele NATO ar putea fi dislocate pe Aeroportul Mărculeşti. „PL va fi foarte insistent şi va promova aderarea Moldovei la NATO. Cînd pe teritoriul RM vor apărea forţele militare NATO, soldaţii ruşi nu vor avea curajul să încalce hotarele RM”, a declarat politicianul.

La rîndul său, liderul PL, Mihai Ghimpu a menţionat că formaţiunea pe care o conduce va cere, de asemenea, modificarea Constituţiei prin excluderea statutului de neutralitate, şi introducerea în textul Strategiei Securităţii Republicii Moldova a obiectului de aderare a RM la NATO.

„Ne batem joc de noi prin adoptarea statutului de neutralitate. A venit timpul să ne gîndim cu adevărat la securitatea cetăţenilor, păstrarea independenţei, pe care cu greu am obţinut-o, şi continuarea cursului european”, a menţionat Ghimpu.

În context, Mihai Ghimpu a anunţat că va veni cu o solicitare către preşedintele Nicolae Timofti, care la rîndul său să cerea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) emiterea unei rezoluţii prin care Federaţia Rusă să fie obligată să îşi retragă armata de pe teritoriul Republicii Moldova.

„Ne dorim o conducere care se gîndeşte la securitatea cetăţenilor”, a conchis preşedintele Partidului Liberal.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților