[ X ]
[ X ]
[ X ]
PL a reușit, pentru prima dată, să detroneze PCRM
8 Decembrie

Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Democrat din Moldova şi Partidul Liberal sunt cele mai influente formaţiuni politice ale lunii noiembrie 2014. Cel puţin aşa arată topul realizat de Institutul de Analiză și Consultanță Politică „Politicon”, transmite CURENTUL.

Potrivit sursei, pe primul loc s-a clasat PLDM acumulînd 234.5 puncte. Locul doi a revenit PDM – 199.4 puncte, iar pe poziţia a treia se regăseşte PL cu 176.8 puncte.   

“PL a reușit, pentru prima dată, să detroneze PCRM în ierarhia partidelor politice din Republica Moldova și să intre în Top 3. PL reintră, împreună cu PLDM și PDM, în construcția postelectorală de guvernare a Republicii Moldova”, spun experţii Politicon. 

Pe locul 4 se află PCRM cu 170.9 puncte, care potrivit experţilor a avut o campanie electorală „palidă, lipsită de inspirație și fără manifestări publice de proporții”.

Poziţia a 5-a este ocupată de PSRM cu 131 de puncte. Pe locul 6 s-a situat Partidul „Patria” cu 107 puncte. Acesta este urmat de PLR care se află pe locul 7 cu 106 puncte. Potrivit experţilor, soarta PLR este deocamdată incertă.

Ultimele poziţii din top sunt ocupate de Mișcarea Populară Antimafie – 86 de puncte; Partidul Național Liberal – 78 de puncte şi Partidul Popular din Republica Moldova – 69 puncte.

CURENTUL.md precizează: La realizarea TOP 10 cele mai influente partide politice ale lunii noiembrie 2014 au participat 29 de experți.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților