[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pirkka Tapiola: UE face tot posibilul de a asista Republica Moldova în reforme
14 Mai

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, susține că relația dintre UE și RM este cea mai puternică și ambițioasă dintre relațiile cu partenerii. O asemenea declarație a fost făcută astăzi în cadrul ceremoniei de inaugurare a Orășelului European, în contextul celebrării Zilei Europei la Chișinău.

Diplomatul s-a referit la calitățile relației dintre UE și RM. ”Relația noastră se bazează ca în orice familie pe sinceritate, încredere și deschidere”, a spus Tapiola.

Ambasadorul UE a mai spus că Uniunea Europeană are reguli clare – așa cum e și în relația cu RM.

”Un scop comun al nostru este cel de reformare și modernizare a țării. UE face tot posibilul de a asista Republica Moldova în reforme și a oferi cetățenilor oportunitatea de a trăi într-o țară cu norme și legi egale pentru toți” a menționat Pirkka Tapiola, enumerînd reforma în justiție, reforma anticorupție, consolidarea democrației și a libertății de exprimare.

Totodată, șeful Delegației UE s-a referit și la importanța Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, care deschide noi uși Republicii Moldova, dar și importante perspective de dezvoltare economică și atragere a invetițiilor.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților