[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ping-pong cu funcția de viceministru al Apărării!
30 Aprilie

Săptămîna trecută, Ministerul Apărării a rămas fără un viceministru, după ce noul ministru Valeriu Troenco a propus ca Igor Panfilie să fie eliberat din funcție. În prezent se caută o nouă candidatură, însă nu este clar în care partid, transmite Curentul.md

Potrivit lui Ion Hadîrcă, președintele Partidului Liberal Reformator, formaţiunea căreia a fost repartizat Ministerul Apărării în urma Acordului Coaliției Proeuropene, în prezent au fost identificate candidaturile pentru această funcţie, însă „e degrabă de dat nume, deoarece încă se poartă discuții în acest sens”.

Întrebat de Curentul.md privitor la candidatul PD pentru funcția de viceministru la Apărare, Dumitru Diacov a spus că nu cunoaște nimic, iar atribuția de înaintare a candidatului este de fapt a PLR-lui, nu a PD-lui.

Precizăm că pînă în prezent, una din funcţiile de viceministru al Apărării a fost deţinută de un  membru al Partidului Democrat. Potrivit unor surse demne de încredere, între PD şi PLR ar exista o înţelegere, conform căreia primii au renunţat la această funcţie în schimbul unui post similar la Ministerul Agriculturii. Astfel, funcţia de viceministru al Apărării ar trebui să revină liberal-reformatorilor, care trebuie să vină cu o candidatură în acest sens.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților