[ X ]
PG încă nu a decis dacă îl va trage la răspundere pe Grigore Petrenco
7 Aprilie
foto: vipmagazin.md

Procuratura Generală (PG) nu a luat încă o decizie pe marginea sesizării premierului Iurie Leancă, privind ameninţarea cu moartea a ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, şi a viceministrului Economiei Octavian Calmîc de către deputatul comunist Grigore Petrenco. Informaţia a fost oferită pentru CURENTUL de către şefa Serviciului de Presă al PG, Maria Vieru.

Potrivit acesteia, în prezent procurorii examinează sesizarea depusă de prim-ministrul Iurie Leancă. „Vom comunica cînd va fi luată o decizie”, a declarat Maria Vieru.

Pînă în prezent parlamentarul nu a fost citat la Procuratura Generală. De asemenea, procurorii nu ştiu încă dacă vor solicita retragerea imunităţii parlamentare a deputatului PCRM Grigore Petrenco.

Curentul.md aminteşte că vicepremierul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene și viceministrul Economiei Octavian Calmîc au fost amenințați cu moartea de către deputatul comunist Grigore Petrenco. O declarație în acest sens a făcut premierul Iurie Leancă în Parlament pe data de 3 martie curent.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților