[ X ]
[ X ]
[ X ]
Petrenco a înregistrat un proiect de lege privind denunţarea Acordului de Asociere RM-UE
25 Iulie

Deputatul comunist Grigore Petrenco a înregistrat astăzi la Secretariatul Parlamentului un proiect de lege privind denunţarea Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Despre aceasta, Grigore Petrenco a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

Parlamentarul a cerut ca respectivul proiect de lege să fie examinat în regim prioritar pînă la finele actualei sesiunii parlamentare (n.r. – 31 iulie 2014). „Îndemn şi alţi deputaţi să semneze documentul, pot fi chiar coautori”, a declarat Petrenco.

Potrivit deputatului comunist, ratificarea Acordului s-a făcut în detrimentul producătorilor agricoli, cetăţenilor, dar şi intereselor economiei naţionale.

„Ce vedem azi sînt primele consecinţe. El încă nici nu a intrat in vigoare. Vor fi încă şi mai multe probleme. De ce acest acord nu a fost ratificat de Ucraina, de ce ei nu se grăbesc? Ei duc negocieri trilaterale, Ucraina-Rusia-UE. Dacă există riscul că piaţa din est va fi pierdută, hai să discutăm cu ruşii şi cu europenii pentru a găsi o soluţie. Producătorii agricoli riscă să piardă piaţa din est neobţinind nimic în vest”, a adăugat Grigore Petrenco.

Totodată, deputatul comunist a cerut celor decoraţi ieri de preşedintele Nicolae Timofti, pentru aportul adus în negocierea, semnarea şi ratificarea Acordului de Asociere, să renunţe la distincţii.

„Îndemn pe toţi cei decoraţi să meargă la Otaci să se întîlnească cu producătorii agricoli şi să vadă care este rezultatul muncii lor. Să răspundă de ce au ratificat Acordul şi de ce s-au grăbit. Să renunţe la distincţii. Este o ruşine naţională ce s-a întîmplat ieri”, a conchis deputatul Grigore Petrenco.

CURENTUL precizează că sesiunea parlamentară primăvară-vară se va încheia pe 31 iulie 2014. Ultima şedinţă a Parlamentului din această sesiune a avut loc pe data de 22 iulie curent.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților