[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 40 de mii de persoane au venit la secțiile de votare deschise de PD
28 Septembrie

Peste 40 de mii de persoane au venit pînă la ora 12.00 la secțiile de votare deschise în toate raioanele țării de Partidul Democrat pentru alegerea deschisă a candidaților săi în Parlament. Despre aceasta anunţă serviciul de presă al formaţiunii, transmite CURENTUL.

Potrivit informațiilor prezentate la Comisia Electorală a PDM, o prezență sporită a fost înregistrată în municipiul Chișinău, unde au votat peste 6 mii de persoane, în raionul Telenești au votat 2 mii de persoane, în Anenii Noi – 1,9 mii, în Dondușeni și Comrat – 1,7 mii. La Căușeni și Orhei au venit cca 1,5 mii de persoane.

„Alegerea deschisă a candidaților PDM se desfășoară la această oră în condiții normale, fără incidente de natură să perturbeze procesul de exprimare a votului. Rata de participare a depășit așteptările noastre, iar în unele raioane există riscul epuizării stocului de buletine înainte de a se închide secțiile de votare. Aceasta demonstrează că inițiativa PDM este de succes și reflectă așteptările oamenilor de a participa mai mult la luarea deciziilor”, a declarat președintele Comisiei Electorale a PDM, Sergiu Sîrbu.
Alegerile deschise ale candidaților PDM pentru listele electorale au demarat la ora 08.00 și se vor încheia la 20.00. În acest scop Partidul Democrat a deschis 42 de secții de votare în toate raioanele țării, câte una în UTA Găgăuzia și sectoarele municipiului Chișinău, și două secții de votare în Italia.

Preşedintele PDM, Marian Lupu a votat la secţia deschisă în incinta sediului central al partidului. „Cei pe care i-am înscris sînt oameni destoinici care se bucura nu doar de încrederea mea personală, dar şi a întregului partid”, a declarat Marian Lupu.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților