[ X ]
[ X ]
[ X ]
Personalități din Găgăuzia, decorate cu distincții de stat și titluri onorifice. Află pentru ce merite!
29 Mai

Personalități marcante din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia au fost decorate prin decret prezidențial cu distincții de stat și titluri onorifice de către Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite Curentul.md

Titlul onorific „Artist Emerit” a fost conferit, pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în domeniul culturii, succese în activitatea de creaţie şi înaltă măiestrie artistică, șefului Direcției generale cultură și turism a Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia (Gagauz-Yeri), conducătorului artistic al fanfarei  din  oraşul  Ceadîr-Lunga, domnului Vasili Ivanciuc.

O altă personalitate decorată de către președinte este regizorul Teatrului Municipal „Smeșen petîk”, din orașul Taraclia. Domnului Ivan Borimecicov, i-a fost conferită Medalia „Meritul Civic” pentru activitatea de creaţie prodigioasă, contribuţie la promovarea valorilor culturale şi înalta măiestrie profesională.

Pentru merite deosebite în dezvoltarea învățămîntului universitar, contribuție substanțială la pregătirea specialiștilor de înaltă calificare și activitate metodico-organizatorică prodigioasă, i s-a conferit Ordinul „Gloria Muncii” rectorului interimar al Universității de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia, doamnei Maria Paslari.

În aceeași ordine de idei și un profesor universitar de la Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” a fost decorat cu titlul onorific „Om Emerit”, pentru aceleași merite deosebite în dezvoltarea învăţămîntului universitar, contribuţie substanţială la pregătirea specialiştilor de înaltă calificare şi activitate metodico-organizatorică prodigioasă.

Curentul.md menționează, Nicolae Timofti, ales la 16 martie 2012, fiind cel de-al 4-lea președinte al Republicii Moldova, a decorat oameni de artă, angajați la companii private și de stat, oficiali străini și chiar pe fostul președinte interimar – Mihai Ghimpu.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților