[ X ]
[ X ]
[ X ]
(„Persoanele din spatele liderului”) Serghei Diaconu: Chiril Gaburici este un șef care…
4 Iunie

Serghei Diaconu a activat în calitate de consilier al ex-Premierului Vlad Filat, ulterior a fost numit viceministru al Afacerilor Interne, iar din acest an este consilier al Premierului Chiril Gaburici. Serghei Diaconu este responsabil de  activitatea instituțiile de drept și a organelor de control.

Contactat de reporterul nostru, Serghei Diaconu a spus că, pe parcursul ultimilor ani, a ocupat mai multe funcții, atît de consiliere, cît și de dirijare nemijlocită.

„Cert este una – dacă ai susținere pentru inițiativele propuse, dacă ești într-o echipă dedicată, care vrea schimbări în bine, vrea reforme, vrea acțiuni care îl au în prim-plan pe cetățean – ai și confortul necesar pentru a munci. Am lansat o serie de inițiative în domeniul reformelor de drept și în mod special pentru combaterea corupției: ridicarea/diminuarea imunităților administrative pentru toți; crearea unității specializate de recuperare a prejudiciilor aduse statului prin acte de corupție și cele conexe; alegerea șefilor organelor de control doar prin concurs public transparent; reforma CNI, CNA, INJ; crearea Comitetului Anticorupție; urgentarea promovării legii cu privire la procuratură etc – toate aceste inițiative avînd la bază termene restrînse de implementare și responsabili desemnați. În același timp am reușit să intensificăm dialogul cu societatea civilă, să relansăm Consiliul Național de Participare (este deja în plină desfășurare concursul). Am un singur plan pe viitor: să reușesc să aduc la bun sfîrșit inițiativele”, a precizat Serghei Diaconu.

Întrebat ce crede despre șeful său, Chiril Gaburici, Diaconu a spus că acesta știe să asculte.

„Chiril Gaburici este un șef care știe să asculte, știe să analizeze și nu se teme să ia decizii radicale. Este persoana care a reușit în scurt timp să își formuleze prioritățile și ne-a determinat ca echipă să ne concentrăm pe rezultatul final, care trebuie să fie unul în interesul statului de drept și pe beneficiarul final, care trebuie să fie cetățeanul”, a menționat Diaconu.

Natalia Moraru

Inapoi la arhiva noutaților