[ X ]
[ X ]
[ X ]
(„Persoanele din spatele liderului”) Şeful Direcției relații publice și protocol al CCI: În două cuvinte despre Valeriu Lazăr este greu să vorbești
16 Iunie

Primul job după absolvirea facultății de filosofie la Cluj a fost cel de vânzător de cosmetice Ruby Rose. Despre asta a vorbit Vitalie Condraţchi, consilier al preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a RM, Valeriu Lazăr, în cadrul proiectului lansat recent de portalul CURENTUL „Persoanele din spatele liderului”.

„E adevărat că, după o săptămână, am renunțat la acest job dându-mi seama că nu fac față comunicării intense cu femeile și că, probabil, nu-s un vânzător bun. Dacă e să vorbim serios, atunci absolvenții de filosofie au o alegere simplă între a deveni profesor sau jurnalist, așa că am ales-o pe a doua. Agenția de știri BASA-press, Radio Europa Liberă, Capital Market, Publika TV și Prime TV sunt câteva din joburile în jurnalism, la fiecare din ele și la colegii de acolo ținând foarte mult. Așa cum scriam în special pe teme economice, iar Ministerul Economiei era instituția de unde scoteam cel mai multe știri ani de-a rândul, a fost o provocare pentru mine funcția de consultant în comunicare pentru Valeriu Lazăr când acesta era viceprim-ministru și ministru al Economiei. Alături de el am lucrat din 2011 și atunci când dl Lazăr a fost ales președinte al Camerei de Comerț și Industrie și mi-a propus să-l urmez, m-am simțit mândru și apreciat”, a declarat Condraţchi.

Acesta spune că deşi a schimbat locul de muncă, ritmul a rămas același.

„Asta pentru că domnul Lazăr are atâta energie, încât îi ține pe toți angajații „în tonus”. La Camera de Comerț și Industrie au fost lansate mai multe procese de reformare, începând cu elaborarea unui plan de dezvoltare strategică a instituției, urmat de revizuirea atribuțiilor, a organigramei, a modului de interacțiune cu întreprinderile membre și cu partenerii. Direcția relații publice și protocol, pe care o conduc, are în responsabilitate atât comunicarea internă, cât și relațiile cu companiile membre ale CCI, într-o anumită măsură cu partenerii de dezvoltare, și desigur cu mass-media. Este o altă provocare pe care am acceptat-o, aceea de a lucra într-un domeniu și într-o instituție noi pentru mine, dar extrem de interesante și care, sper, vor fi utile și operatorilor economici”, a adăugat consilierul preşedintelui CCI.

Fiind întrebat despre şeful său, Vitalie Condraţchi a afirmat că în două cuvinte despre Valeriu Lazăr este greu să vorbești.

„Cert este că avem ce învăța de la el permanent, atât în viziunea sa foarte complexă, dar clară asupra priorităților de dezvoltare a unei țări, cât și în modul de gestionare tactic a acesteia sau a unei instituții în particular”, a subliniat acesta.

Referitor la planurile de viitor, Vitalie Condraţchi a spus că va continua să lucreze la Camera de Comerț și Industrie.

„Am început câteva proiecte noi foarte interesante, cum ar fi Festivalul vinurilor artizanale Polobocul de aur. Nu în ultimul rând, voi încerca să aloc mai mult timp pentru dezvoltarea unei afaceri private în comunicare – Communications Boutique, companie pe care am înființat-o câțiva ani în urmă”, a conchis Condraţchi.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților