[ X ]
[ X ]
[ X ]
(„Persoanele din spatele liderului”) Secretarul Delegatiei RM la Congresul CoE: Planurile sunt mărețe…
5 Iulie

Marina Scutaru a absolvit Universitatea de Stat, facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, specialitatea Relații Internaționale. A urmat masteratul la Institutul „Ovidiu Sincai ” din București, iar în acest an a obținut diploma de masterat în Studii Diplomatice. De trei ani deține funcția de secretar al delegației RM la Congresul Consiliului Europei, însă o perioadă paralel a activat și în calitate de asistent al Comisiei Paritare pentru Descentralizare PNUD/ Cancelaria de Stat.

Contactată de reporterul nostru, Marina ne-a vorbit despre ce înseamnă pentru ea ultima ei funcție.

„A fi secretar al delegației RM la Congresul Consiliului Europei este mai întâi de toate o responsabilitate de a fi la nivel inalt, o oportunitate de a colabora cu oameni deosebiți, mă refer în mod particular la membrii delegației RM. Este și o posibilitate de a interacționa cu reprezentanți ai celorlalte 46 delegații membre ale CoE și nu în ultimul rând o plăcere de a revedea Strasbourgul. Planurile sunt mărețe, însă cu mareregret spun că mandatul meu de secretar al delegației se încheie în această toamnă. Încă nu știu ce va urma „, a precizat Marina.

De asemenea,  secretarul delegației ne-a precizat și rezultatele înregistrate la acest post de muncă.

„Delegația RM, în frunte cu dl. Alexandru Ambros a avut de fiecare dată o prestație înaltă în cadrul ședințelor Congresului, membrii acesteia participând activ la dezbaterile publice, iar amendamentele înaintate de reprezentanții RM la Congres fiind apreciate de colegi. Împreună cu delegația am reușit să organizăm două evenimente culturale la care au participat oficiali europeni și reprezentanți ai 47 de țări. Cumare drag doresc să menționez aportul valoros al reprezentanței permanente a RM pe lângă Consiliul Europei”, a adăugat ea.

În ce privește șeful său, Marina Scutaru a ținut să-imulțumească că o determină și motivează să-și facă lucru din ce în ce mai bine.

„Dl. Ambros este un om deosebit, care știe să mențină spiritul de echipă. Prin caracterul comunicabil și deschiderea de care dă dovadă. Dlui stabilește ușor relații de colaborare, ceea ce reprezintă un avantaj și pentru delegație per ansamblu. Dl. Ambros știe să aprecieze partea pozitivă a lucrurilor. Pentru mine personal, susținerea și încurajarea din partea dlui îmi dă curaj și dorința să realizez noi proiecte, fapt pentru care îi sunt recunoscătoare”, a mărturisit Marina Scutaru.

Natalia Moraru

Inapoi la arhiva noutaților