[ X ]
[ X ]
[ X ]
Persoanele cu dizabilități solicită să fie implicate direct în procesul electoral
3 Iunie

Persoanele cu dizabilități doresc și solicită să fie implicate direct în procesul electoral din țara noastră. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi de Olga Cenușă, responsabil de proiectul privind participarea persoanelor cu dizabilități în procesele politice, în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Experții au constat că, nici un spot electoral al vreunui candidat nu este accesibil persoanelor hipoacuzice, persoanele cu dizabilități nu sunt implicate înainte, în ziua și după alegeri, în procesul de monitorizare. Totodată, potrivit lor, nu există spații special amenajate și rampe pentru persoanele cu probleme locomotorii.

“În context, vom realiza un studiu la nivel local în cît mai multe localități posibil. 50 de observatori și 20 ONG-uri vor subscrie acestui efort pentru ca numărul de participanți chestionați să fie cît mai mare, iar studiul mai relevant”, susțin ei.

Olga Cenușă a menționat că urmează să fie formulate recomandări pentru autoritățile publice locale, în scopul facilitării implicării persoanelor cu dizabilități.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților