[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pentru prima dată un Ambasador al RM a fost acreditat pe lîngă Ordinul Suveran Militar de Malta
15 Octombrie

La 14 octombrie 2014, Stela Stîngaci a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova pe lângă Ordinul Suveran de Malta, Alteței Sale Eminentisime Fra’ Matthew Festing, Principe și Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta, transmite CURENTUL.

Alteța Sa Fra’ Matthew Festing a menționat că decizia autorităților moldovenești de a acredita un Ambasador pe lângă Ordinul Suveran de Malta deschide un nou capitol în relațiile dintre părți și a confirmat disponibilitatea Ordinului de a dezvolta o colaborare cât mai strânsă cu țara noastră, în special, în domeniile social și umanitar.

La rândul său, Ambasadorul Stela Stîngaci a adus mulțumiri pentru asistența oferită și promovarea pe parcursul anilor a mai multor inițiative de caritate, exprimând interesul autorităților moldovenești pentru dezvoltarea, în continuare, a relațiilor cu Ordinul Suveran de Malta și realizarea unor noi proiecte sociale.

Totodată, a fost exprimată încrederea că integrarea europeană a Republicii Moldova este o cale sigură spre stabilitate și prosperitate, iar implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană va deschide noi perspective pentru R. Moldova.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților