[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pe 6 februarie, liberalii îşi pot dezarma inamicii politici. Vezi cum e posibil asta!
4 Februarie

Pînă în prezent, nu există siguranța că domnul Leancă va întruni numărul necesar de voturi pentru a fi prim ministru pentru a doua oară. Deputații Partidului Comuniștilor au anunțat că nu-l vor susține, iar Partidul Liberal ezită să facă publică o decizie definitivă și înaintează condiții serioase pentru a putea susține acest Cabinet de Miniștri. Despre asta scrie pe blogul său, jurnalistul Victor Nichituş, transmite CURENTUL.

„La un post de televiziune domnul Ghimpu a sugerat că liberalii nu vor vota pentru un Guvern minoritar susținut din umbră de comuniști și a spus că PL este gata să revină la masa de negocieri cu PLDM și PD pentru formarea unei coaliții. În acest context, domnul Ghimpu a reamintit că liberalii moldoveni vor să conducă în viitorul guvern  patru ministere în Guvern”, scrie Nichituş.

Totodată, jurnalistul se referă şi la consilierul pentru politică externă și de securitate al cancelarului Angela Merkel care a venit recent la Chișinău și a discutat cu liderii noștri politici.

„Vizita neamțului vine chiar în perioada în care domnul Leancă, urmează să poarte consultări cu liberalii și comuniștii, pentru a-i convinge să voteze noul guvern. Oficialul de la Berlin a avut întrevederi cu PLDM, PD și PL, dar nu a făcut nici o declarație către presă. La fel de secretoși au fost și reprezentanții partidelor. În septembrie, când oficialul german s-a întâlnit cu reprezentanții liberalilor moldoveni, consilierul doamnei Merkel declara că misiunea sa în Moldova este cea de a face posibil un guvern democratic la Chișinău, unul care să continue drumul de apropiere către Uniunea Europeană. Vizita neamțului i-a dat aripi domnului Ghimpu! Domnia sa s-a grăbit să declare că Europa dorește la Chișinău o alianță PL-PLDM-PD şi nu PLDM-PD-PCRM”, adaugă Victor Nichituş.

În acest context, jurnalistul afirmă că Mihai Ghimpu se înșeală grozav făcînd asemenea declaraţii.

„Șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău a declarat că Uniunea Europeană nu este interesată de culoarea politică a viitorului guvern de la Chișinău ci doar de continuarea reformelor. Pirkka Tapiola a dezmințit și informația potrivit căreia Uniunea Europeană ar putea stopa finanțarea Republicii Moldova dacă Partidul Comuniștilor ar susține investirea viitorului Cabinet de Miniștri. Ambasadorul european a spus că  europenii vor da bani moldovenilor atât timp cât se va munci în liniște și pace.Mai clare vorbe nu pot fi. De asta îmi permit să afirm că domnul Ghimpu se înșeală, europenilor le este în cot de faptul dacă vor fi or nu liberalii  la putere”, afirmă acesta.

În altă ordine de idei, jurnalistul Victor Nichituş spune că, votând cabinetul Leancă 2, Partidul Liberal poate acumula un imens capital de simpatie publică.

„Dacă nu-l vor susține pe domnul Leancă, neprietenii liberalilor moldoveni vor avea motive în plus pentru a-i supune criticilor publice. Votul de vineri, 6 februarie, va fi un vot prin care liberalii își pot dezarma inamicii”, conchide Victor Nichituş.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților