[ X ]
[ X ]
[ X ]
PD şochează. Uite ce propunere a făcut!
9 Aprilie

Deputaţii Partidului Democrat (PD) au înregistrat la Biroul Permanent al Parlamentului un proiect de lege care prevede că pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi ar putea plăti doar 30 la sută din valoarea taxelor cadastrale. 

După cum relatează CURENTUL cu referire la www.publika.md, proiectul de lege se referă şi la bunurile care trec în proprietatea statului dacă nu sînt revendicate de moştenitori după jumătate de an de la decesul proprietarului.

„Pentru perfectarea actelor în astfel de cazuri taxele într-adevăr sînt foarte mari pentru aceste persoane. Care pînă la urmă nu au posibilitate, nu le perfectează şi rămîn zeci şi sute de imobile neînregistrate scoase din circuitul civil”, a declarat deputatul PD, Sergiu Sîrbu.

Sursa notează că taxele cadastrale variază între trei şi cinci mii de lei. Iar perfectarea actelor în regim de urgenţă costă pînă la nouă mii de lei. În prezent, pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi beneficiază doar de o reducere de 50 la sută pentru serviciile notariale.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților