[ X ]
[ X ]
[ X ]
PD a lansat platforma electorală pentru alegerile din 30 noiembrie. Iată ce prevede!
31 Octombrie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a lansat platforma electorală pentru alegerile din 30 noiembrie 2014. Prezentarea acesteia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă,  transmite CURENTUL. 

Potrivit liderului PDM, Marian Lupu, nici un partid nu şi-a propus un program atît de amplu din punct de vedere economic. „PD este un partid care a demonstrat ca poate guverna in beneficiul cetăţenilor RM. Această lansare vine după o lună de consultări cu cetăţenii. PD se pregăteşte de guvernare. Venim cu o platforma electorală serioasă şi complexă”, a declarat Lupu.

Potrivit sursei, din punct de vedere economic, PDM îşi propune stimularea mediului de afaceri şi celui investiţional, asigurarea creşterii investiţiilor străine în RM, precum şi reducerea TVA de la 20% pînă 8-9%.

„Fiecare milion de euro generează mii de locuri de muncă. Toate acestea înseamnă taxe şi impozite, respectiv creşterea veniturilor la bugetul de stat”, a adăugat Marian Lupu.

La rîndul său, vicepreşedintele PDM, preşedintele Parlamentului RM, Igor Corman, a menţionat că politica externă a partidului se va axa pe integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană.

„Este cea mai bună opţiune pentru modernizarea ţării. Acordul de Asociere reprezintă un pas pe care RM l-a făcut pentru obţinerea ulterioară a statutului de ţară-candidat şi ulterior membru cu drepturi depline a familiei europene. Nu este o politica împotriva cuiva, este o soluţie pentru dezvoltarea Moldovei. PD susţine neutralitatea RM. Republica Moldova nu trebuie sa adere nici la o alianţă militară”, a specificat Corman.

Ministrul Municii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, degrevată din funcție în perioada electorală, a susţinut că mîndria de a fi cetăţean este fundamentul pe care trebuie să se construiască statul Republica Moldova. „Am făcut împreună mulţi paşi importanţi, am demonstrat împreună că se poate. Credinţa noastră este că o ţară puternică nu se poate clădi pe o societate dezbinată”, a conchis Valentina Buliga.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților