[ X ]
PCRM îşi pierde deputaţii. Iată listă completă!
23 Mai
foto: abcnews.md

După alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a intrat în Parlament cu 42 de deputaţi. Ulterior, maimulţi dintre aceştia au părăsit fracţiunea, creînd alte fracţiuni sau alăturîndu-se celor deja existente în Parlament, transmite CURENTUL.

Primii care au părăsit fracţiunea PCRM, la 4 noiembrie 2011, au fost Igor Dodon, Veronica Abramciuc şi Zinaida Greceanîi. Ulterior, aceştia au creat Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, iar în Parlament se prezintă în calitate de membri ai Grupului Socialiștilor.

Alţi trei deputaţi au părăsit fracţiunea PCRM pe 7 iunie 2012. Este vorba despre Vadim Mişin, Oleg Babenco şi Tatiana Botnariuc. Mai tîrziu, cei trei parlamentari au creat Partidul Renaştere, condus de Vadim Mişin.

Pe 28 septembrie 2012, şi Ion Ceban a părăsit PCRM, alăturîndu-se grupului Dodon.

Acesta a fost urmat de Sergiu Sîrbu, care a anunţat că părăseşte Partidul Comuniştilor pe 12 decembrie 2012. Ulterior, Sîrbu a aderat la Partidul Democrat, respectiv alăturîndu-se fracţiunii PD din Parlament.

Astăzi, Mark Tkaciuk a anunţat că renunţă la mandatul de deputat, fără a specifica însă dacă părăseşte sau nu şi Partidul Comuniştilor.

Curentul.md precizează că după plecare lui Mark Tkaciuk fracţiunea PCRM a rămas cu 33 de deputaţi. Locul acestuia urmează să fie luat de următorul candidat de pe lista Partidului Comuniştilor depusă la alegerile parlamentare din 2010.Este vorba de VladimirTelnov care deţine în prezent, funcţia de consilier în cadrul fracțiunii parlamentare a PCRM.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților