[ X ]
[ X ]
[ X ]
PCRM despre decizia Guvernului: Este o modalitate de uzurpare a puterii în stat
22 Iulie

Fracțiunea parlamentară  a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova critică decizia Guvernului de a-și asuma răspunderea în fața Parlamentului pentru 11 proiecte de legi. Într-o declaraţie, comuniștii califică această decizie „drept truc electoral, o modalitate de uzurpare a puterii în stat”, transmite CURENTUL.

„Ne-am convins încă o dată de faptul că majoritatea parlamentară este în incapacitatea de a organiza o activitate legislativă eficientă, constituțională și legală, precum și că lipsește voința politică de a adopta legi care sunt de importanță economică și socială primordială pentru societatea noastră. Parlamentul a fost transformat într-o tipografie, opiniile nu sunt auzite, consultările nu sunt admise, există doar tragerea sforilor și tîrgul politic”, se spune în declarație.

Tot acolo se mai spune că această procedură este rezultatul nedorinței de a promova reforme necesare și utile, precum și a intrigilor permanente din cadrul coaliției de guvernare.

„Absolut nu este clar pînă unde se dorește această asumare de răspundere și care vor fi efectele ei”, susțin comuniștii.

Tot acolo se spune că fracțiunea PCRM a înaintat numeroase inițiative, care însă nu au fost susținute. De asemenea, comuniștii sunt convinși că „numai alegerile parlamentare vor pune capăt dezordinii și haosului în țară”.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților