[ X ]
PCRM a sesizat din nou Curtea Constituţională. Iată ce vor!
17 Ianuarie
foto: cenusadi.wordpress.com

Deputaţii Partidului Comuniştilor din R. Moldova(PCRM)  au depus o nouă sesizare la Curtea Constituţională(CC). Aceştia solicită magistraţilor CC să suspende modificările operate în Codul Fiscal, privind plafonarea taxelor locale. Anunţul a fost făcut de comunistul Eduard Muşuc, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează curentul.md.

Potrivit sursei, aceste modificări vor duce la prejudicierea bugetelor locale cu circa 2 sute de milioane de lei. „Este vorba de bani cîştigaţi de fiecare localitate. Această lege a fost adoptată ilegal, fără dezbateri în Parlament. Este vorba despre falimentarea administraţiei publice locale şi lipsirea de posibilitatea de a presta servicii de calitate cetăţenilor”, a declarat Muşuc.

În acelaşi context, parlamentarii PCRM cer demisia necondiţionată a preşedintelui Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă. „Vom înştiinţa Procuratura Generală să pornească ancheta penală pe acest caz”, a adăugat deputatul.

De asemenea, comuniştii au  înregistrat o iniţiativă legislativă privind anularea plafonării taxelor locale. Mai mult, deputaţii PCRM cer convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului pentru a vota această iniţiativă.

În cele din urmă, comuniştii mai vor ca organele administraţiei publice locale să se poată adresa direct Curţii Constituţionale.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților