[ X ]
PCRM a înaintat Biroului Permanent propunerea de demitere a lui Nicolae Timofti
24 Iunie

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) cere demisia preşedintelui Nicolae Timofti. Un propunere în acest sens a fost înaintată de deputaţii comunişti Biroului Permanent al Parlamentului, dar şi Preşedinţiei. Despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PCRM Artur Reşetnicov, transmite CURENTUL.

„În conformitate cu art. 89 din Constituţia RM, înaintăm propunerea de demitere a preşedintelui Nicolae Timofti. Prin sfidarea normelor de drept l-au ales în funcţie. Această numire a fost rezultatul unui dialog ruşinos a partidelor de la guvernare. Domnul Timofti nu şi-a dat seama unde a nimerit şi ce responsabilităţi şi-a asumat”, a declarat Reşetnicov.

Comuniştii îşi motivează propunerea prin faptul că Nicolae Timofti a refuzat organizarea unui referendum naţional înaintea semnării Acordului de Asociere cu UE. De asemenea, deputaţii PCRM susţin că Nicolae Timofti a încălcat legislaţia cînd a spus că Republica Moldova trebuie să adere la NATO. În context, aceştia cer tragerea la răspundere penală a lui Nicolae Timofti, învinuindu-l de trădare de ţară.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a anunţat că a obligat fracţiunea parlamentară să nu voteze pentru ratificarea Acordului de Asociere care urmează să fie semnat pe 27 iunie curent, la Bruxelles.

„Documentul este unul artificial care nu reprezintă RM, şi conţine doar interdicţii, restricţii şi responsabilităţi. RM este redusă la nivelul unei colonii şi este contrar Constituţiei. Ţara noastră nu va obţine nimic, doar va pierde legătura cu partenerii istorici”, a menţionat Voronin.

În acelaşi timp, Vladimir Voronin a anunţat că partidul său va desfăşura acţiuni de informare în masă „privind efectele nocive după semnarea Acordului de Asociere”. „PCRM a abordat mereu rolul RM în procesele integraţioniste prin prisma intereselor poporului. Sîntem împotriva grabei şi ignoranţei faţă de opinia cetăţenilor”, a conchis liderul PCRM.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților