[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip, la Congresul Diasporei: „Moldova devine țară cu care să vă puteţi mîndri”
19 August

„Este o onoare să mă aflu aici, în fața dvs. Spun acest lucru pentru că sînteți veritabilii ambasadori ai țări noastre peste hotare”, a declarat Premierul Pavel Filip în deschiderea celei de-a VII-a ediţii a Congresului Diasporei, transmite CURENTUL.

El a menţionat că situaţia în Moldova s-a stabilizat, s-au schimbat foarte multe lucruri, iar schimbările sînt în bine. „Moldova devine țară cu care să vă puteţi mîndri, țara unde să vă întoarceți cu drag acasă”, a precizat Pavel Filip.

Totodată, Premierul a menționat că „este un om care merge cu picioarele pe pămînt”. „Realizez că nu trebuie să ne relaxăm. Avem foarte mult de recuperat și trebuie să accelerăm cu realizarea reformelor. În a doua jumătate a anului, vom implementa reformeleare au fost adoptate în primul semestru”, a punctat e.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur a afirmat că „acest Congres s-a transformat într-o platformă tradițională, care reușește să întrunească reprezentanți ai comunității moldovenești de pe toate continentele și care a devenit o formă de dialog valoros, în cadrul căruia se dezbat posibilitățile de promovare a politicilor Guvernului RM pentru susținerea conaționalilor noștri de peste hotare”.

La rîndul său, Onorina Baltag, reprezentant al diasporei din Olanda, a spus că inițial, a privit cu puţin scepticism Biroul pentru Diasporă. „Mă bucur că, pe parcursul anilor, acest Birou a reușit să creeze punți de legătură între noi și cei de acasă. Am speranța că acest birou va continua să crească în așa fel încît să devină un hab complex care, nu doar va aduna potențialul intelectual al țării, dar şi va intermedia transferul de cunoștințe”, a mai spus Baltag.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților