[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip în va înlocui pe Nicolae Timofti. Iată despre ce este vorba!
8 Septembrie

Prim-ministrul Pavel Filip va întreprinde, în perioada 15 – 17 septembrie 2016, o vizită în oraşul Bişkek, Republica Kârgâză, pentru a participa la lucrările şedinţei Consiliului şefilor de stat ale Comunităţii Statelor Independente (CSI). Acesta a fost delegat de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care deja al doilea an consecutiv nu participă personal la acest eveniment, transmite CURENTUL.

„Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, cunoscând agenda de lucru a summit-ului Comunității Statelor Independente (CSI) axată pe tematica economică, consideră că Republica Moldova, semnatară doar a dimensiunii economice a Acordului CSI, poate fi reprezentată  în cadrul summit-ului, de către șeful Executivului de la Chișinău, domnul Pavel Filip”, se spune în comunicatul Preşedinţiei.

În cadrul vizitei, şeful Cabinetului de miniştri va avea, de asemenea, o serie de întrevederi bilaterale cu şefii statelor membre CSI, în care vor fi abordate subiecte de actualitate pentru Republica Moldova şi posibilităţile de aprofundare a relaţiilor diplomatice, inclusiv a celor comercial-economice.

Republica Moldova a aderat la Comunitatea Statelor Independente în anul 1991. Din cadrul organizaţiei fac parte 11 state, iar în acest an președinția este deţinută de Republica Kârgâză.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților