[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip despre moțiunea de cenzură: Eu văd partea pozitivă a acestui gest
21 Iulie

Moțiunea de cenzura împotriva Guvernului este un act democratic, chiar și atunci când vine din partea unei noi coaliții de interese între Partidul Socialiştilor din Republica Moldova și Partidul Liberal Democrat din Moldova. Aşa a comentat premierul Pavel Filip moţiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conduce, înregistrată astăzi în Parlament, transmite CURENTUL. 

Într-o postare pe o reţea de socializare, Filip scrie că vede partea pozitivă a acestui gest.

„Se vrea demiterea Guvernului fără nici un argument serios. Este o confirmare a faptului că rezultatele obținute de Guvern deranjează anumite cercuri politice care își doresc instabilitate și haos. Stabilitatea îi sperie pentru că înseamnă că nu vor ajunge curând la putere, nu își vor îndeplini singurul lor obiectiv politic”, afirmă premierul.

Mai mult, demnitarul susţine că, această moţiune nu a fost depusă întîmplător anume acum.

„Guvernul e pe cale să finalizeze Foaia de Parcurs convenită cu partenerii de dezvoltare, prin care vom demonstra că ne-am îndeplinit toate angajamentele făcute la începutul guvernării faţă de ei și de cetăţeni. Nu întâmplător au depus această moțiune acum, când se pregătesc acţiuni importante legate de curățarea și transparentizarea sistemului bancar, aşa cum am convenit cu FMI. Nu întâmplător au făcut asta acum, când am ajuns la o înțelegere cu FMI și urmează să fie deblocate finanțările și să echilibrăm economic ţara. Și-au dorit un Guvern care să nu reuşească, își doresc ca Moldova să eşueze, sunt speriați că lucrurile încep să se miște în direcția bună”, conchide Pavel Filip.

Amintim că, astăzi, socialiştii au înregistrat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Pavel Filip. Documentul a fost semnat de deputaţii socialişti, liberal-democraţii şi comuniştii. Moţiunea de cenzură va fi examinată la şedinţa Parlamentului de săptămîna viitoare.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților