[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip a venit cu o propunere către reprezentanţii mediului de afaceri
28 Ianuarie

Prim-ministrul Pavel Filip a propus astăzi crearea unei platforme de discuţii dintre Guvern şi mediul de afaceri, care să se întîlnească periodic. Propunerea a fost făcută în cadrul întrevederii premierului cu reprezentanţii mediului de afaceri, transmite CURENTUL.

„Consider că aceste discuţii vor continua pe tot parcursul mandatului meu. Periodic ne vom vedea. În persoana mea veţi avea mereu un partener de încredere. Vă rog, să delegaţi 5 persoane care să facă parte din Consiliul Economic al prim-ministrului, care la fel să se întrunească ori de cîte ori este nevoie”, a declarat Pavel Filip.

De asemenea, acesta a spus că Guvernul are toată determinarea să înlăture toate barierele care sufocă mediul de afaceri şi sperie investitorii.

„Chiar ieri am anunţat un moratoriu pe trei luni pentru controalele din partea FISC-ului, Vămii şi Poliţiei Economice. Acest moratoriu se pregăteşte de Ministerul Justiţiei. Vă asigur că nu veţi mai primi controale timp de 3 luni. De asemenea, vom elabora un cadru legal, o nouă lege care va reglementa controalele, ca să răspundă cît mai bine intereselor oamenilor de afaceri”, a adăugat Filip.

Prim-ministrul a mai spus că, dezvoltarea Republicii Moldova trebuie să înceapă din interior.

„Dacă vom avea o relaţie bună între Guvern şi mediul de afaceri vom fi în stare să găsim şi rezerve suplimentare.  Abordarea echipei guvernamentale este ca şi cea care se aplică în mediul de afaceri. Vom optimiza cheltuielile ca să putem depăşi această criză financiară în care ne aflăm. Însă, doar cu optimizări nu te poţi dezvolta. Vom găsi şi alte rezerve ca să avem o dezvoltare economică. Eu cred într-un parteneriat dintre Guvern şi mediul de afaceri, sper să fie avantajos pentru ambele părţi şi în final pentru Republica Moldova”, a conchis Pavel Filip.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților