[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip a cerut să se pregătească o prezentare pentru formațiunile politice
14 Septembrie

Premierul Pavel Filip a cerut, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, să fie efectuate clarificări privind numărul persoanelor incluse în Registrul de Stat, dar și să fie asigurate măsuri de securitate în ziua alegerilor – 30 octombrie curent, informează CURENTUL.

Pavel Filip a spus că este timpul de pus punct discuțiilor privind numărul de persoane incluse în Registrul de Stat al Alegătorilor.

„Domnule ministru Botnari (n.r.- ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari), rog să organizați o prezentare privind Registrul de Stat și să distribuiți această prezentare reprezentanților formațiunilor politice și să invitați jurnaliștii să se convingă cum se fac schimbările, cum sunt înregistrate persoanele, cum sunt excluse…”, a declarat Pavel Filip, precizînd că astfel vor dispărea orice fel de interpretări și acuzații.

Totodată, Premierul a cerut ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, să asigure măsurile necesare în fiecare secție votare, pentru a evita diverse incidente.

„Aici, la Guvern, trebuie să facem tot ce ne stă în puteri și să utilizăm toate instrumentele ca să asigurăm alegeri în manieră democratică”, a punctat șeful Cabinetului de miniștri.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților