[ X ]
[ X ]
[ X ]
PASIUNILE POLITICIENILOR (I)
30 Ianuarie

Fac politică și ocupă funcții importante, dar în timpul liber, demnitarii și politicienii practică sport, pilotaj, merg la pescuit, călătoresc și colecționează obiecte de artă. CURENTUL a realizat un material prin care vă propune să cunoașteți care sînt pasiunile lor. 

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan este pasionat de box și practică acest sport de minimum trei ori pe săptămînă. Ciocan a spus că face box din 2006 și acesta este cel mai bun mod de a-și degaja energia negativă după o zi de muncă plină. Nu și-a propus să devină boxer profesionist, ci mai degrabă este vorba despre o activitate de suflet.

Deputatul liberal – democrat, Alexandru Cimbriciuc este un maestru în arte marţiale. Şi pînă în prezent el practică luptele Ciuan – Pu, instruind şi tinerii care manifestă interes pentru stilul respectiv. Anterior, a fondat şi a condus chiar şi o şcoală de Ciuan-Pu. Pasiunea pentru artele marțiale vine încă din timpul adolescenței.  Practicînd acest sport, a obţinut și anumite succese, iar cele învăţate pînă la urmă au ajuns să fie redate într-o carte.

Analistul politic, Anatolie Golea are acasă două colecţii impresionante: de farfurii şi de monede din diferite ţări. Pasiunea sa a apărut o dată cu efectuarea mai multor călătorii peste hotare. În colecțiile sale, se regăsesc aproximativ 300 de monede și o mulțime de farfurii, pe care nici nu le mai numără, aduse de pe toate continentele. Anatolie Golea spune despre aceste colecții că nu sunt lucruri scumpe, sunt “doar amintiri”.

Ex –purtătorul de cuvînt al ex –Premierului Vlad Filat, Igor Volnițchi preferă în timpul său liber să meargă la pescuit împreună cu fiul – Ștefan. Plăcerea de a pescui i-a fost cultivată încă din copilărie, originar fiind de la Soroca, de pe malurile Nistrului. Deși nu merge foarte des și nu neapărat cu unelte profesioniste, de fiecare dată rezultatul e unul frumos. Cel mai mare pește prins a fost un crap – oglindă de 4,5 kg. Pentru Igor Volnițchi, pescuitul este o formă de relaxare și de a petrece plăcut timpul cu fiul său.

Președintele  Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu are o mare pasiune – pilotarea avionului. Pasiunea a apărut pe la 8 ani cînd a sărit cu parașuta din podul casei. Apoi a urmat niște cursuri de pilotaj, ulterior devenind pilot cu licență internațională. Sergiu Mocanu spune că în timpul liber preferă să piloteze pentru că în zbor se simte liber. Politicianul a spus că poate renunța la multe dar nu la pilotaj.

Deputatul liberal – democrat, Nicolae Juravschi,  Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, face și este pasionat de sport. Politicianul are impresionantă colecție de medalii și trofee. Nicolae Juravschi a făcut sport de performanță din copilărie. Pînă în prezent, a adunat în cariera sa de sportiv peste 200 de medalii, inclusiv două medalii olimpice de aur, una – de argint, opt – de campion mondial etc.

Secretarul General al Aparatului Președinției RM, Ion Păduraru, este pasionat de artă și colecționează tablouri. Primul tablou din colecție a fost achiziționat în 1992. Pînă în prezent, are peste o sută de tablouri în colecție achiziționate din mai multe țări. Ion Păduraru deține și lucrări ale pictorilor autohtoni. El participă și la expoziții de pictură și licitații, unde poate achiziționa noi obiecte de artă.

Deputatul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Ghenadie Ciobanu şi-a dorit cel mai mult în viaţă să facă muzică. Este muzician și compozitor . A participat la numeroase concerte și concursuri naționale și internaționale. Deputatul cîntă la mai multe instrumente. A realizat peste o sută de lucrări în domeniu și are planuri mari în acest sens.

Notă: Materialul a fost făcut în baza interviurilor publicate pe www.tribuna.md. Seria materialelor de acest gen va continua.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Cum Republica Moldova poate crea circa 40 000 noi locuri de muncă şi asigura creşterea PIB cu peste 1%
    Business |
  2. Irina Vlah, către Vlad Ţurcanu: Asumaţi-vă angajamentul să nu permiteți ca „Teleradio Moldova” să fie folosită de guvernare în interese proprii
    Politică |
  3. Vlad Țurcanu, în Parlament: „Teleradio-Moldova” nu mai este așa cum a fost – subfinanțată, ignorată și influențată de factorul politic
    Politică |
  4. Tariful la gaz se va micșora. Șeful Moldovagaz a făcut anunțul
    Business |
  5. Maia Sandu, De Ziua internațională de comemorare a victimelor catastrofei de la Cernobîl: războiul din Ucraina a readus în prim plan riscul unui accident nuclear în regiune
    Politică |
  1. Frumoasa poveste de viaţă a cuplului Ţigănaş: S-au cunoscut la RTEC şi de 23 de ani lucrează doar împreună!
    Divers |
  2. Vlad Țurcanu, în Parlament: „Teleradio-Moldova” nu mai este așa cum a fost – subfinanțată, ignorată și influențată de factorul politic
    Politică |
  3. Irina Vlah, către Vlad Ţurcanu: Asumaţi-vă angajamentul să nu permiteți ca „Teleradio Moldova” să fie folosită de guvernare în interese proprii
    Politică |
  4. Maia Sandu, De Ziua internațională de comemorare a victimelor catastrofei de la Cernobîl: războiul din Ucraina a readus în prim plan riscul unui accident nuclear în regiune
    Politică |
  5. Cum Republica Moldova poate crea circa 40 000 noi locuri de muncă şi asigura creşterea PIB cu peste 1%
    Business |