[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul Verde Ecologist: „Modificarea sistemului electoral și introducerea votului uninominal era în programul nostru încă din 2009”
9 Martie

Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova (PVE) susține modificarea sistemului electoral și introducerea votului uninominal. Despre aceasta a anunțat conducerea formațiunii, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, informează CURENTUL.

Anatolie Prohnițchi, președintele Partidului Verde Ecologist (PVE), a declarat că propunerea privind modificarea figura în programul lor electoral încă din anul 2009.

„Politicienii mereu promit multe alegătorului, atunci când au nevoie, în special, în campaniile electorale, dar uită să își îndeplinească promisiunile. Noi suntem pentru modificarea sistemului electoral și introducerea votului uninominal. Această propunere figura în programul nostru electoral încă din anul 2009, la alegerile parlamentare. Atunci am venit cu propunerea să se treacă la alegerea directă a președintelui țării, reducerea numărului de deputați din Parlament. Este normal ca, cetățenii să poată să le retragă imunitatea parlamentară atunci când deputații nu își realizează promisiunile”, a declarat președintele PVE.

Andrei Dumbrăveanu, vicepreședinte al Partidului, a accentuat cât este de important să se respecte principiile democrației în Republica Moldova.

„Trebuie să revenim la calea parlamentară și deputații să fie cât mai echidistanți și imparțiali, trebuie ca partidele parlamentare actuale să se unească, să își aducă aminte ce au promis cetățenilor. Să încercăm să revenim la o democrație cât de cât reală a faptului decizional, de aceea noi pledăm pentru modificarea Codului electoral, dar, în același timp, și pentru reducerea numărului de deputați în Parlament”, a declarat Dumbrăveanu.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților