[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul unui fost ambasador va participa la alegeri: Vom fi o forţă de opoziţie puternică!
28 Aprilie

Partidul Forţa Poporului (PFP), condus de ex-ambasadorul Moldovei în SUA, Nicolae Chirtoacă, va participa la viitoarele alegeri parlamentare, dar deocamdată nu are o strategie în acest sens. Liderul formaţiunii a declarat pentru CURENTUL că strategia va fi adoptată mai aproape de campania electorală.

„Pentru a exista şi a se dezvolta, un partid politic este obligat să participe la alegeri”, a menţionat Nicolae Chirtoacă.

Întrebat dacă partidul pe care îl conduce va crea un bloc electoral, politicianul a specificat că o asemenea strategie este contraproductivă, dar totodată nu a exclus o asemenea posibilitate. Nicolae Chirtoacă a declarat că există cîteva partide de centru care au aceleaşi principii ca şi formaţiunea pe care o conduce.

„Dacă şi va fi un parteneriat, acesta va fi în baza principiilor fundamentale de care ne conducem noi. Vectorul european este cel mai important. Vom fi o forţă de opoziţie puternică faţă de actuala guvernare, care este profund marcată de oligarhie şi acţiuni ilegale”, a adăugat acesta.

În acelaşi timp, Nicolae Chirtoacă a spus că nu are de gînd să cedeze partidul către altcineva. „Doar congresul poate schimba conducerea partidului”, a conchis liderul PFP.

CURENTUL precizează: Pe 21 aprilie 2013, la Chişinău, a avut loc Congresul de constituire al Partidului Forţa Poporului. În calitate de preşedinte al PFP a fost ales fostul ambasador al RM în SUA Nicolae Chirtoacă. Potrivit fondatorilor, Partidul Forţa Poporului se poziţionează în centrul eşichierului politic, iar doctrina social-liberală reprezintă fundamentul doctrinar al identităţii politice a formaţiunii.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților