[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul „Șor” propune crearea frontului salvării naționale: Îndemnăm să se unească toate forțele politice
6 Decembrie

Deputatul Partidului „Șor”, Marina Tauber a declarat că, Republica Moldova trece printr-un moment extrem de tensionat, dincolo de crizele care afectează profund societatea noastră, Republica Moldova trece printr-o nouă provocare majoră care amenință instituțiile democratice și statul în ansamblu, informează CURENTUL.

„După alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, de când Partidul Acțiune și Solidaritate(PAS), aflat în directa subordonare a Președintelui Maia Sandu, a preluat puterea absolută în țară a început un proces complex de capturare a statului și de subordonare politică a tuturor instituțiilor menite să asigure supremația legii, drepturile și libertățile cetățenești și securitatea țării”, a declarat Tauber, în cadrul unui briefing de presă.

Ea a mai spus că, în scurt timp, noua guvernare a schimbat în grabă, fără respectarea celor mai elementare norme și proceduri, un șir întreg de legi care garantau independența acestor instituții. „În paralel a lansat un amplu proces de epurare a cadrelor pentru a-și plasa în funcții de răspundere persoane de încredere a lor alese în funcție de loialitate față de PAS și liderul său informal de la Președinție, nu în funcție de profesionalism și meritocrație. Astfel, în scurt timp această grupare politică și-a subordonat total Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, Comisia Electorală Centrală, Consiliul Superior al Magistraturii, Instituția Avocatul Poporului, Agenția Națională de Integritate și multe alte instituții și subdiviziuni care au ajuns să fie subordonate unui singur centru de comandă și să acționeze în strictă conformitate cu interesele puterii politice”, a precizat deputatul.

În acest fel, fracțiunea Partidului „Șor” propune inițierea creării frontului salvării naționale și elaborarea unei declarații comune la nivel parlamentar privind declararea caracterului captiv al statului.

„Îndemnăm să se unească toate forțele politice parlamentare și extraparlamentare, precum și membrii societății civile și ai mediului academic și desigur toți cei cărora nu le este indiferentă soarta statului nostru. În acest fel vom putea crea un front național al creării Moldovei.  Îndemnăm și deputații Partidului PAS să susțină invitația noastră și să fie receptivi la crearea acestui front al salvării naționale, să se alăture cauzei date, pentru că noi cunoaștem că sunt mai mulți membrii ai echipei PAS care nu sunt de acord cu ceea ce face conducerea lor și care înțeleg foarte bine ce amenințare este pentru securitatea statului și pentru bunăstarea RM dacă vor continua în așa mod”, a menționat Marina Tauber.

De asemenea, ea a declarat că, ei vor continua lupta pentru bunăstarea orașului Bălți și pentru bălțeni, dar și vor lupta pentru drepturile țării noastre. În același timp, Tauber susține că în așa fel toate forțele politice și nu doar se vor așeza la masa discuțiilor pentru a elabora foaia de parcurs care va salva RM.

Cristina Jicol

Inapoi la arhiva noutaților