[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul „Patria” poate fi exclus din cursa electorală pentru alegerile din 30 noiembrie
26 Noiembrie

Partidul „Patria” poate fi exclus din cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat astăzi în cadrul şedinţei extraordinare a Comisiei Electorale Centrale (CEC), transmite CURENTUL.

Potrivit CEC, decizia a fost luată după ce Inspectoratul General al Poliţiei a sesizat Comisia Electorală Centrală, precum că concurentul electoral Partidul „Patria” nu a declarat public toate mijloacele financiare utilizate în campania electorală.

Membru CEC Vasile Gafton a menţionat că este vorba de circa 8 milioane de lei cu provenienţă din străinătate, bani care nu au fost reflectaţi în rapoartele financiare ale concurentului electoral.

În acest sens, CEC cere Curţii de Apel Chişinău să examineze sesizarea IGP pentru a elucida cazul respectiv. De asemenea, se transmite Curţii de Apel Chişinău şi hotărîrea CEC privind înregistrarea concurentului electoral Partidul „Patria” pentru a fi anulată.

Potrivit unui alt proiect de hotărîre, CEC a dat acordul pentru ca IGP să sancţioneze contravenţional şi penal mai multe persoane din lista electorală a concurentului electoral respectiv.

CURENTUL.md precizează: Un urma acestei decizii, în cursa electorală ar putea rămîne 19 partide, un bloc electoral şi 4 candidaţi electorali.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților