[ X ]
Partidul Liberal şi-a reales conducerea. Printre candidaţi a fost şi o femeie
14 Septembrie

În premieră la conducerea Partidului Liberal (PL) a fost propusă o femeie. Este vorba despre Corina Fusu, a cărei candidatură a fost înaintată de către Ion Apostol, transmite CURENTUL.

În cadrul Congresului desfășurat astăzi, PL și-a reales conducerea. La funcția de șef al formațiunii au fost înaintate patru candidaturi: Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Valeriu Munteanu și Corina Fusu.

Mihai Ghimpu a fost reales președinte al partidului cu 1694 voturi – “pentru”, 23 – „contra”, iar 14 persoane s-au abținut, după ce ceilalți trei candidați s-au retras din cursă.

“Prin munca și ideile mele am înlăturat comuniștii și am adus valorile europene, acasă. De noi depinde viitorul”, a declarat Ghimpu.

Prim-vicepreședinți ai formațiunii au fost aleși Dorin Chirtoacă, Corina Fusu, Anatol Șalaru, vicepreședinți – Veaceslav Untilă, Valeriu Munteanu, Veronica Herța, Mihai Moldovanu și Lilian Carp, iar secretar general – Ion Apostol.

Totodată, PL și-a adoptat noul statut constituit din 7 capitole și 82 de articole. Potrivit acestuia, orice organ de conducere este ales pentru un mandat de 4 ani, cu drept de revocare. Liberalii au adoptat și programul politic al formațiunii, care a fost elaborat în baza principiilor liberale și adaptat la Acordul de Asociere al RM la Uniunea Europeană.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților