[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul generalului Alexei ar putea fi preluat de patronul unui club sportiv
13 Februarie
foto: ido.md

Partidul Legii şi Dreptăţii, condus de generalul Nicolae Alexei, ar putea fi preluat de patronul clubului de hochei „Platina”, Sergiu Ciobanu. Despre acest lucru pentru CURENTUL au declarat surse din anturajului lui Sergiu Ciobanu, care au solicitat anonimatul.

Potrivit acestora, Sergiu Ciobanu a organizat, acum cîteva zile, o întîlnire cu mai mulţi prieteni, cunoscuţi şi susţinători ai săi, în cadrul căreia le-a comunicat că intenţionează să preia conducerea acestui partid.

Cei de la Partidul Legii şi Dreptăţii nu au fost de găsit pentru a confirma sau a infirma această informaţie. În schimb, Sergiu Ciobanu susţine că această informaţie nu corespunde realităţii. „Staţi fără grijă. Nu am preluat nimic. Cred că la mijloc e o greşeală”, a declarat el pentru CURENTUL.

CURENTUL precizează: Partidul Legii şi Dreptăţii a fost înregistrat la data de 25 iulie 1997 sub denumirea de Partidul Dreptăţii Social-Economice. El a fost creat de un grup de susţinători ai deputatului Maricica Liviţchi, care a şi fost aleasă lider al formaţiunii. În alegerile parlamentare din 1998 formaţiunea a acumulat 31 663 voturi (1,95%). Partidul nu a participat la alegerile parlamentare anticipate din 2001. Formaţiunea „renaşte” în ajunul alegerilor parlamentare din 2005. Atunci, în fruntea ei vine generalul Nicolae Alexei, care în trecut avuse faima de luptător cu corupţia şi a condus chiar Departamentul pentru Combaterea Crimei Organizate şi a Corupţiei, iar la momentul alegerii sale în fruntea formaţiunii era deputat. În alegerile din acel an partidul acumulează 25 870 voturi (1,66%). Formaţiunea nu a participat nici la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, nici la alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009 şi nici la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților