[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul ”Dreapta” cheamă partidele unioniste din RM să identifice un singur candidat pentru cursa prezidențială
18 Martie

Partidul ”Dreapta” cheamă partidele unioniste din Republica Moldova să identifice un singur candidat pentru cursa prezidențială. Un apel în acest sens a fost lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Preşedintele formaţiunii, Ana Guțu, salută decizia Curții Constituționale (CC), prin care președintele va fi ales de popor.

”Sprijinul acordat de către unioniști unui singur candidat la funcția de șef al statului va demonstra că numărul cetățenilor RM care își doresc unirea România este mult mai mare decît cel care s-a vehiculat în presa de propagandă rusească și chiar mai mare de cît cel care apare în sondajele sociologice anonime”, a precizat ea.

Totodată, Guțu a menționat că, partidele unioniste au acum șansa să arate că sunt solidare în numele cauzei și idealului național românesc.

”Partidul ”Dreapta” îndeamnă toate partidele unioniste din RM să-și delegheze lideri și reprezentanți, pentru a aborda la o masă rotundă de discuții problema identificării unui unic candidat la această funcție. Masa rotundă, pe care o propunem să o organizăm, vrem să aibă loc luni, 4 aprilie, ora 15:00. În ajunul celebrării celor 98 ani de la unirea Basarabie cu România, noi propunem identificarea unui candidat”, a conchis Guțu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților