[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidele de stînga din România, aflate la guvernare, au fost zdrobite la Europarlamentare
25 Mai

Alianța de stînga din România, în frunte cu PSD, partid de guvernămînt condus de premierul Victor Ponta, a fost înfrîntă politic la europarlamentarele din România, potrivit rezultatelor exit-poll prezentate după închiderea secțiilor de votare, transmite Curentul.md

Astfel, coaliția PSD-UNPR-PC ar fi acumulat între 41 și 43% din numărul total de voturi, fiind urmată de partidele de dreapta PNL, PDL și PMP, care au mers pe liste individuale fără a forma un bloc electoral, reușind să acumuleze suficiente voturi pentru a-și trece candidați în Parlamentul European.

Premierul Victor Ponta, președintele PSD, a declarat că rezultatul înregistrat astăzi este bun în viziunea fracțiunii sale și că în continuare este încrezut în puterile coaliției politice pe care o reprezintă.

La alegerile parlamentare din 2012, partidele de stînga, împreună cu Partidul Național Liberal din România, au acumulat 60% din numărul total de voturi, iar astăzi au înregistrat o scădere de aproximativ 20%, ceea ce poltic înseamnă o scădere mare la doar doi ani de la electorala precedentă.

Crin Antonescu, liderul PNL, a afirmat, în numele partidului, că indiferent de rezultatul alegerilor vrea să asigure pe toți cetățenii României și pe membrii partidului că PNL își va respecta demnitatea, principiile și hotărîrile. ”PNL este singurul partid care a fost capabil să părăsească o guvernare și nu poate fi ademenit într-un loc călduț. PNL va fi principala forță politică împotriva pesedizării României”, a mai spus președintele PNL în această seară, reacționînd la comentariile din partea foștilor aliați, care au susținut că PNL trebuie să revină la guvernare, iar Antonescu să fie demis.

Într-o intervenție televizată, Elena Udrea, candidatul Partidului Mișcarea Populară, a accentuat că rezultatul total al partidelor de dreapta este un semnal bun și că această aripă trebuie să se consolideze pînă la următoarele alegeri prezidențiale, care vor avea loc în toamna aceasta.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților