[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partid politic: CEC este obligată să asigure cetăţenilor dreptul la vot şi în mod electronic
22 Ianuarie
foto: cased.de

Comisia Electorală Centrală trebuie să asigure tuturor cetăţenilor R. Moldova dreptul la vot şi în mod electronic pînă la următoarele alageri parlamentare, care ar putea avea loc la sfîrşitul acestui an. Cu o solicitare în acest sens a venit Partidul Social Democrat, transmite CURENTUL.md.

De asemenea, PSD consideră că CEC trebuie, în cel mai scurt timp să prezinte spre examinare Parlamentului un proiect de lege care ar viza regulamentul şi întreaga procedura de votare prin resursele internet dar şi de a prezenta o platformă electronică, care ar permite moldovenilor aflaţi peste hotare dar şi cetăţenilor din stînga Nistrului să participe în toamna acestui an la alegerile parlamentare.

„Mai sunt 10 luni pînă la următoarele alegeri parlamentare, este un timp suficient pentru a pregăti atît cadru normativ dar şi elementele tehnice necesare pentru ca în noiembrie 2014, toţi cetăţenii să beneficieze de dreptul la vot dar şi accesul liber de a-şi exprima votul său în ziua alegerilor”, scrie în adresarea către CEC.

PSD consideră că CEC este obligată să acţioneze în interesul alegătorilor şi să asigure buna funcţionare a tuturor instrumentelor posibile. Mai mult decît atît, social-democraţii susţin că însuşi membrii CEC sunt cei care au subliniat necesitatea creării unui Registru Electronic dar şi instruirea persoanelor implicate în buna desfăşurare a scrutinului.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților