[ X ]
[ X ]
[ X ]
Parlamentul a prezentat raportul de activitate. Iată statistica oficială!
31 Iulie

Parlamentul Republicii Moldova a prezentat statistica de activitate pentru ultima sesiune, de primăvară-vară, transmite CURENTUL.

Potrivit statisticii prezentate, în ultima sesiune au fost înaintate 317 proiecte legislative și au fost petrecute 39 de ședințe în plen. În total, au fost adoptate 182 de acte legislative, dintre care 149 legi și 33 hotărîri.

În același raport, Parlamentul a prezentat și numărul absenţelor deputaților, din fiecare fracțiune. Cel mai mult au lipsit deputații comuniști, avînd în total 124 lipse, dintre care 68 nemotivate, 13 deplasări și 40 de cereri. Pe locul doi, după numărul de lipse nemotivate, sunt deputații din PLDM, care din cele 72 de absențe nu au putut motiva 20. Tot deputații PLDM au efectuat cele mai multe deplasări de serviciu, fiind pe locul întîi, cu 27 de deplasări. Pe locul trei după numărul de lipse nemotivate sunt deputații fracțiunii PL (PLR), iar cei mai disciplinați deputați au fost cei din fracțiunea PD, care în total au înregistrat 37 de lipse, dintre care nemotivate doar 3. Deputații neafiliați la fel au avut parte deplasări oficiale, dar au lipsit și ei nemotivat, de 26 de ori. În total, deputații din Parlamentul Republicii Moldova au înregistrat 344 lipse, dintre care deplasări 63, concediu medical 75, absențe nemotivate 125, cereri 81. Statistica arată că cel mai des au fost în concediu medical cei din fracțiunea PL (PLR), avînd în total 40 de lipse.

Comisiile parlamentare s-au întrunit în sesiunea primăvară 2014 în 252 ședințe, dintre care cele mai multe ședințe le-a petrecut Comisia economie, buget și finanțe – 32 ședințe. Pe locul doi se află Comisia politică externă și integrare europeană – 28 ședințe. Cel mai puțin s-au văzut deputații din Comisia administrație publică și dezvoltare regională, întrunindu-se doar în 20 de ședințe.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților