[ X ]
[ X ]
[ X ]
Parlamentul a creat un nou grup de lucru. Iată cine sunt membrii şi ce vor analiza!
14 Mai

Parlamentul a creat un grup de lucru pentru analiza aspectelor constituţionale şi îmbunătăţirea Legii privind statutul de neutralitate permanentă al Republicii Moldova, elaborată de deputaţii comunişti. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi de deputaţi, transmite CURENTUL.

Din acest grup de lucru fac parte deputaţii socialişti Andrei Neguţă şi Vasile Bolea, democraţii Dumitru Diacov şi Sergiu Sîrbu, precum şi deputaţii comunişti Vladimir Vitiuc şi Artur Reşetnicov.

Fracţiunile Partidului Liberal Democrat şi Partidului Liberal au refuzat să delege membri în grupul de lucru respectiv.

CURENTUL.md precizează că proiectul Legii privind statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului de săptămîna trecută, însă deoarece acesta nu avea raportul comisiei de profil a fost amînat pentru şedinţa de astăzi.

Menţionăm că, în redacţia actuală, proiectul de lege prevede interzicerea amplasării pe teritoriul Republicii Moldova a forțelor militare străine și, în același timp, prevede posibilitatea demilitarizării totale sau parțiale a țării, precum și limitarea posibilității de participare la operațiuni de menținere a păcii sub egida ONU doar cu personal tehnic și medical. De asemenea, potrivit proiectului, Republica Moldova nu va participa în programe de cooperare militară îndreptate spre implementarea standardelor de securitate ale statelor participante la uniuni politico-militare.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților