[ X ]
[ X ]
[ X ]
Parlamentul a adoptat Concepţia de reformare a Procuraturii
3 Iulie

Deputaţii din majoritatea parlamentară au votat astăzi proiectul de lege privind Concepţia de reformare a Procuraturii. Documentul reprezintă baza conceptuală pentru elaborarea proiectelor de legi în scopul realizării şi promovării reformei Procuraturii, transmite CURENTUL.

Scopurile acestui document sînt instituirea standardelor din ţările europene în organizarea şi activitatea sistemului organelor Procuraturii precum şi excluderea din domeniile de competenţă ale procurorului a majorităţii activităţilor care nu ţin de procedurile penale.

De asemenea, se propune micşorarea numărului de procurori ierarhic-superiori şi repartizarea uniformă şi echitabilă a volumului de muncă între procurori.

CURENTUL.md precizează: Concepţia de reformare a Procuraturii face parte din Strategia de reformă a sectorului justiţiei pentru anii 2011-2016, obiectul general al căreia este edificarea unui sector al justiţiei transparent, profesionist, care să asigure supremaţia legii şi respectarea drepturilor omului.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților