[ X ]
[ X ]
[ X ]
Parcul central din Orhei, în plină reparație. Vezi ce spune Ilan Șor!
18 August

Parcul central din Orhei – Parcul Ivanos este în plin proces de reconstrucție, informează CURENTUL.

Primarul orașului Orhei, Ilan Șor a inspectat cum decurg lucrările și a menționat că reconstrucția trebuie să fie finalizată până la 27 august curent, de Ziua Independenței.

“Ivanos este cel mai vechi parc din Orhei, cu o istorie de 80 de ani. Pe timpuri era și cel mai frumos. Era locul îndrăgit de toți orheienii. În ultimii ani, însă, a ajuns în stare deplorabilă.  Ne-am pus scopul să-l restaurăm și să-l facem din nou atractiv pentru locuitorii orașului. Am stabilit un termen clar pentru finisarea proiectului, iar lucrările merg conform planului. Pe 27 august vom inaugura parcul renovat. Va fi un cadou frumos pentru Orhei, de Ziua Independenței”, a spus Ilan Șor.

CURENTUL precizează: Parcul Ivanos este reconstruit în întregime. Lucrările, începute cu doar 3 săptămâni în urmă, au intrat în faza finală. Zona se transformă, văzând cu ochii. Muncitorii au reabilitat deja trotuarul din str. Vasile Mahu, iar pe aleea de la intrare a fost pus pavaj nou, în 4 culori. Treptele scării au fost placate cu gresie, iar pereții – cu piatră naturală. Cascada din complexul scării a fost restaurată și ea, fiind înlocuit întreg sistemul de alimentare și scurgere a apei. Havuzul din centrul parcului este aproape gata. Acesta a fost reconstruit în același stil ca și scările. Acum lucrările s-au concentrat în zona centrală a parcului, care va fi asfaltată și reamenajată. La fel, va fi reparat ringul de dans și scena, iar acoperișul va fi renovat.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților