[ X ]
[ X ]
[ X ]
Organizaţiile de fermieri cer demisia lui Valeriu Lazăr: „Noi dorim ordine în ţară”
3 Iunie

Reprezentanţii mai multor organizaţii de fermieri din Republica Moldova cer demisia ministrului Economiei, Valeriu Lazăr. În cadrul unei conferinţe de presă, aceştia au anunţat că au transmis o solicitare în acest sens preşedintelui Nicolae Timofti şi premierului Iurie Leancă, transmite CURENTUL.

Cererea organizaţiilor de fermieri vine după o declaraţie a lui Valeriu Lazăr, făcută după şedinţa Guvernului de săptămîna trecută, cu referire la protestul fermierilor din 28 mai curent. Mai mult, aceştia susţin că Valeriu Lazăr a spus că este gata să demisioneze dacă acest lucru va face bine agricultorilor.

„Noi, săptămîna trecută, cînd am văzut această reacţie, ne-am adresat preşedintelui Nicolae Timofti şi premierului Iurie Leancă şi cerem demisia lui. Dacă demisia lui ar fi aduce bine agricultorilor el ar face-o mîine. Noi dorim ordine în ţară, echitate, şi ceea ce ni se oferă din punctul de vedere al cursului european să aibă un curs limpede şi pentru fermieri”, a declarat directorul executiv al Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Vasile Mîrzenco.

De asemenea, Vasile Mîrzenco a menţionat că la mitingul fermierilor au fost scoase în evidenţă probleme care persistă de mai mulţi ani.

„După asta am fost martori a unei declaraţii bolnăvicioasă din partea dlui Valeriu Lazăr, precum că fermierii sînt pe deal, dar nu în PMAN. Acesta a căutat să dezinformeze opinia publică spunînd că la protest se urmăresc alte scopuri. Noi vrem să spunem că în PMAN au fost fermieri şi reprezentanţii acestora din teritoriu”, a adăugat acesta.

La rîndul său, directorul executiv al Federaţiei AGROinform, Aurelia Bondari, a afirmat că actuala guvernarea nu manifestă respect faţă de agricultori.

„Fermierii au ieşit cu scopul de a fi auziţi. Însă nici un reprezentant al Guvernului nu a ieşit să vorbească cu noi”, a conchis Aurelia Bondari.

Curentul.md aminteşte că pe 28 mai 2014, cîteva sute de fermieri au organizat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) un miting de demnitate. Participanții au criticat activitatea Guvernului, pe  motiv că nu sunt ajutați. Ei au solicitat Executivului să modifice Legea cu privire la piaţa produselor petroliere, care le-ar permite să importe produse petroliere fără a achita impozite.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților