[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oraşul Floreşti din RM a semnat un acord de colaborare cu regiunea Gulbene din Letonia
17 Noiembrie

Orașul Florești din Republica Moldova și regiunea Gulbene din Letonia au semnat un acord de colaborare. Evenimentul a avut loc în cadrul unei vizite de studiu în Letonia a unui grup de antreprenori, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, autorităților publice locale și ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), transmite CURENTUL.

„Rămân la convingerea că Letonia este pentru noi o lecție pe care o învățăm. Acest nou nivel de colaborare, cel dintre administrațiile publice locale, demonstrează că eforturile noastre sunt urmate de realizări importante”, susține directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

După semnarea memorandumului, președintele regiunii Gulbene și primarul localității au însoțit delegația din RDN într-o excursie prin oraș. Cu această ocazie, delegația din țara noastră a vizitat importante obiective turistice și sociale renovate sau construite prin intermediul fondurilor europene.

„Letonia nu-i o țară atât de bogată în resurse materiale, dar e o țară foarte curată. De asta ne-am convins vizitând Letonia dintr-un capăt în altul”, a spus primarul orașului Florești, Grigore Cojocaru.

CURENTUL.md precizează: Orașul Florești a devenit a patra localitate din nordul republicii interesată să colaboreze cu localități din Letonia. Acum un an, cu ocazia primei ediții a Zilelor RDN, satul Corjeuți din raionul Briceni a semnat un acord de colaborare similar cu municipalitatea Aloja din Letonia. La fel, în cadrul celei de-a doua ediții a Zilelor RDN, orașele Edineț și Soroca au semnat acorduri de colaborare cu regiunea și orașul Rēzekne din Letonia.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților