[ X ]
[ X ]
[ X ]
OPINIE: Victor Osipov este un candidat potrivit pentru funcţia de vicepremier responsabil de reintegrare!
27 Ianuarie

Victor Osipov  este un candidat potrivit pentru funcţia de vicepremier responsabil de reintegrare. Declaraţia a fost făcută pentru CURENTUL de către analistul politic Leonid Litra.

„Cred că domnul Osipov este un candidat potrivit pentru acestă funcţie. Cunoaşte dosarul, ştie partenerii de dialog şi din cîte cunosc este dedicat subiectului. Un avantaj deosebit al domnului Osipov este abilitatea de a comunica public eficient. Dacă va fi numit, sper că lucrurile se vor îmbunătăţi, însă asta depinde şi de mandatul de facto care îi va fi oferit de APME”, a menţionat analistul.

Amintim că, ieri, preşedintele de onoare al Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov, a spus că este posibilă numirea lui Victor Osipov în această funcţie. Este de menţionat că acest post a revenit PD-ului, potrivit Acordului de constituire a Alianţei pentru o Moldovă Europeană, semnat pe 23 ianuarie curent de PLDM şi PD.

CURENTUL.md precizează: Victor Osipov a ocupat acest post în cadrul Alianței pentru Integrare Europeană – 1, cînd din componență făcea parte și Alianța Moldova Noastră. Vicor Osipov a fost purtător de cuvînt al AMN. Ulterior, în cadrul AIE-2, Osipov nu s-a mai regăsit în componența Executivului. AMN, care nu a trecut pragul electoral la alegerile anticipare din 2010 a fuzionat cu PLDM, iar Osipov nu a susținut acest proces. Victor Osipov este de meserie jurnalist.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților