[ X ]
[ X ]
[ X ]
OPINIE: Soarta proiectului politic al lui Iurie Leancă este incertă
10 Martie

Adepții noului proiect politic inițiat defostul premier Iurie Leancă vor fi „racolați”, în special, din rândurile diplomaților, susține analistul politic Anatol Țăranu, director al Centrului de Analiză și Consultanță Politică „Politicon”, transmite CURENTUL cu referire la politicon.md.

„Leancă a fost premier – este o tendință firească ca acei colegi care îi datorează avansarea în carieră și cu care acesta a construit nu doar relații profesionale, dar și interpersonale, să-l urmeze. Rămâne devăzut cine va mai face parte din această galerie de oameni, care ar putea să-i dea vigoare proiectului. Deocamdată e vorba de funcționari fără o biografie politică clară”, a spus Țăranu.

Analistul a invocat exemplul foștilor prim-miniștri Vasile Tarlev și Ion Sturza, care au încercat lanseze proiecte politice noi, dar fără mare succes, spune Țăranu.

„Leancă a acumulat un capital politic care trebuie folosit. vedem dacă va reuși. Totuși, construcția unui proiect necesită mai mult decât notorietatea primei persoane. Cred anume din rândul diplomaților vor fi „racolați” adepții noului proiect. Dar dacă nucleul proiectului va veni cu precădere din această zonă, mă tem nu va avea un viitor politic de succes”, a conchis Anatol Țăranu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților