[ X ]
[ X ]
[ X ]
OPINIE: La Kiev se cunoaşte numele viitorului prim-ministru moldovean
17 Iulie

La Kiev se cunoaşte numele viitorului prim-ministru moldovean. De această opinie este cunoscutul jurnalist Victor Nichituş, transmite CURENTUL.

„Simbolistica ascunsă a recentei vizite a doamnei Natalia Gherman la Kiev ține de întâlnirea neoficială pe care domnia sa a avut-o cu doamna Victoria Nuland. Care, pe data de 15 iulie s-a aflat la Kiev. La Kiev s-a decis deja ca viitorul premier să fie un liberal democrat”, scrie acesta într-o postare pe blogul său.

Potrivit jurnalistului, viitorul premier va trebui să fie unul foarte puternic.

„El va fi cel care va trebui să reia relațiile Moldovei cu FMI și tot el va fi cel care va trebui să poarte negocieri sustenabile cu oficialii UE pentru reluarea finanțării din partea acestui organism. Tot el va fi cel care va trebui  să dea tonul reformelor. Adică va trebui să treacă prin foc și pară. Va trebui să taie în carne vie, va trebui să fie un om călit. Un om politic care să fie agreat atât de oficialii UE cât și de cei din Statele Unite ale Amercii. De ce America? Pentru că așa cum spunea ambasadorul Oleg Serebrian, Europa se confruntă cu multe probleme interne, economice și de supremație”, a conchis Victor Nichituş.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților