[ X ]
[ X ]
[ X ]
OPINIE: Gaburici e altfel, de la alcătuirea interioară pînă la parcurs, opțiuni și exprimare
17 Februarie

Candidatul desemenat la funcţia de prim-ministru, Chiril Gaburici, e altfel, de la alcătuirea interioară pînă la parcurs, opțiuni și exprimare. De această părere este Dragoş Bivol de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, transmite CURENTUL.

„Am fost obișnuiți pînă acum cu candidați care au fost un produs pur – distilat pînă la ultima esență a unui fel de a face politică: folosirea tuturor mijloacelor în acapararea puterii pentru protejarea celor care te susțin. E lesne de înțeles, Gaburici e altfel, de la alcătuirea interioară pînă la parcurs, opțiuni și exprimare. Este adevărat, Chiril Gaburici nu este un produs autentic al lumii noastre politice”, spune Dragos Bivol.

De asemenea, acesta menţionează că Gaburici provine din administrarea afacerilor, iar faptul că nu are reflexe de politician versat este un avantaj.

„Tocmai prezența lui atipică a devenit tentantă pentru niște politiceni in căutare de figuri necompromise. La fel de adevărat este și faptul că, s-a angrenat într-o mișcare asupra căreia nu are controlul absolut. În planul comunicării, Chiril Gaburici nu vorbește grozav  nici măcar după standartele exprimării laconice, i se pare că e suficient să facă cîteva afirmații, care trebuie luate de bune fiindcă e om de cuvînt. E printre puținii oameni în cazul cărora nu există un divorț între cuvinte și fapte. Dlui. Gaburici îi găsesc suficiențe calități că să schimbe sunetul de fond al perioadei postelectorale”, a adăugat Bivol.

Totodată, Dragoş Bivol susţine că, candidatul ideal încă nu este pe piață. „Este  din ce în ce mai cert că cel de la Hînceşti e potrivit pentru acest moment politic. Noi, am face bine, să nu instituim din prima zi, exigențe supreme, să facem un minim exercițiu de rabdare”, a conchis Dragoş Bivol.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților